(recept
si oblíbilo 14 návštěvníků)
Fazolová polévka s rajčatovým protlakem

Potřebné ingredience
Fazole, cibule, česnek, hladká mouka, malý rajčatový protlak, zeleninový vývar nebo vývar z masoxu, mrkev, klobása nebo párky
Postup přípravy
Na noc namočíme fazoli do studené vody. Připravíme si vývar a povaříme v něm fazoli. Necháme vychladit. Mezitím na oleji zpěníme cibuli s česnekem, zasypeme 2 PL hladké mouky, přimícháme protlak a zasmáhneme. Odstavíme ze sporáku a přidáme hrnek studené vody. Pořádně rozmícháme. Zásmažku přidáme do vychlazeného vývaru. Podle potřeby přidáme sůl, pepř a majoránku a přivedeme do varu, až fazole změknou. Pak přidáme mrkev a kolečka klobásy nebo párků a chvíli povaříme.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

SONDORKA
(upraveno)
10. 6. 2012, 20:19
Právě jsem dovařila a je výborná, přidala jsem jen trochu mražené zeleniny a mám oběd na zítra do práce

nahlásit

tajpa
(upraveno)
11. 6. 2012, 11:35
@SONDORKA
Děkuju, jsem ráda, že vám chutnalo

nahlásit